Yhdistä, kokkaa, kaada: Sommelierit jakavat suosikki-kevätyhdistelmänsä!

Kun sää vihdoin lämpenee, on hyvä aika tehdä kevätsiivous – emmekä puhu vain vaatekaapistasi. Vaihda talven raskaammat viinit samalla tavalla kuin arkistoit reseptit talvisille muhennoille. Sen sijaan omaksu kevyempiä, raikkaampia makuja, jotka sopivat täydellisesti kevyiden kevätviiniinien kanssa. Tässä valikoituja kevään suosikkiviini- ja ruokayhdistelmiä sommelierieiden innoittamana.

Karitsankyljykset valkosipuli-kaprishieronnalla

Yhdistä tämän kanssa: Pippurinen, viileän ilmaston Syrah: 2017 Ferraton Père & Fils La Matinière Crozes-Hermitage

”Hyvä Sormijärviltä tai Pohjois-Rhônesta tuleva viileän ilmaston Syrah- viini tulisi aina yhdistää kunnon suutuntumaan, tarttuviin tanniineihin, kirkkaaseen happamuuteen ja pitkään, mausteiseen makuun. Rakastan sen maun vahvistamista suolaisilla, kirkkailla mauilla, kuten kapriksilla.” – Christopher Bates, Element Winery, New York.

Linkki reseptiin: https://www.foodandwine.com/recipes/double-cut-lamb-chops-with-garlic-caper-rub

Nopeasti paistettu broileri kevätvihanneksilla

Yhdistä tämän kanssa: Kermainen, kevyesti pippurinen roseviini: 2020 Mas de Gourgonnier Les Baux de Provence

”Gourgonnierin kukkais-, mauste- ja appelsiiniaromit vetävät minua puoleensa; makupaletti on painava, melkein kermainen, mutta pippurinen ja juuri tarpeeksi hapan, jotta se on tasapainoinen.” – Andrew Fortgang, Canard, Portland, Oregon

Linkki reseptiin: https://www.foodandwine.com/recipes/quick-skillet-roasted-chicken-with-spring-vegetables

Tonnikalakroketit

Yhdistä tämän kanssa: Keskipainoinen, elegantti sisilialainen punaviini: 2017 Tornatore Etna Rosso

”Pitkän päivän jälkeen haluan avata mehukkaan viinipullon, jota voin siemailla sormiruokia napsiessani. Etna Rosso on moniuloitteinen, punaisilla hedelmillä sekä kukka- ja yrttimäisillä vivahteilla. Se sopii yhteen monenlaisten sormiruokien kanssa.”- Fahara Zamorano , Los Angeles

Linkki reseptiin: https://www.foodandwine.com/recipes/tuna-croquettes

Savustettua taimenta, paahdettua retiisiä ja fenkoli- kivihedelmäsalaattia

Yhdistä tämän kanssa: Mausteinen, kevyesti hunajainen ranskalainen valkoviini: 2018 Clos Lapeyre Jurançon Sec

”Tätä varten haen yhden suosikkini – kuivan, voimakkaan, mutta herkän valkoviinin: Jurançon Sec. Aromit ovat ainutlaatuisia, sekoitus herkkää passionhedelmää, freesiaa, sitruunaverbenaa, salviaa, kuivaa hunajaa ja paljon savuista suolaisuutta. ” – Pascaline Lepeltier, Racines, New York

Linkki reseptiin: https://www.foodandwine.com/recipes/smoked-trout-with-roasted-radishes-and-fennel-stone-fruit-salad

Parsa- ja Fava-paputorttu yrttiricottalla

Yhdistä tämän kanssa: Raikas, mausteinen Grüner Veltliner: 2018 Nikolaihof Hefeabzug

”Grüner Veltlinerillä on tuore retiisinen, favainen, herneenverson tyyppinen laatu, yhdistettynä mausteisuuteen, ja se sopii erityisen hyvin vihreiden vihannesten kanssa. Se on kuin tehty kevään alkuviikoille sen tuoman raikkauden sekä tekstuurin vuoksi.” – Carlin Karr, Tavernetta, Denver

Linkki reseptiin: https://www.foodandwine.com/recipes/asparagus-and-fava-bean-tart-with-herbed-ricotta

Alkuperäinen artikkeli: https://www.foodandwine.com/cooking-techniques/best-spring-wine-food-pairings