Oletko koskaan miettinyt kokonaisen naudan paloittelemista? Luultavasti et, sillä suurin osa meistä ei ole varsinaisia teurastajia. Grilliin tai pannuun paiskomamme lihanpalat eivät kuitenkaan vain tipu irti luista, vaan niiden irrottamiseen tarvitaan lukuisia työtunteja ja järjetön määrä teknistä osaamista.
Jason Yang Fleisher’s Craft Butchery’stä näyttää videolla miten leikataan sisäfile, brisket, osso bucco ja muut tutut ja tuntemattomat naudan palat. Miten isoista kylkiluista saadaan niin sanottu short (lyhyt) rib ja mitkä ovat etuneljänneksen ja potkan erot. Yang käy läpi yksityiskohtaisen terminologian, esittelee anatomian ja pilkkoo puolikkaan lehmän pihveiksi asti.
Video ei ehkä opeta teurastajaksi asti, mutta saattaa opettaa arvostamaan teurastajan tekemää pirullisen taidokasta työtä ja ehkä jopa sitä grillattavaa lihaa vielä hieman enemmän!