Näin kukkokastike syntyy chilikasvista valmiiksi tuotteeksi. Ketsupin rinnalle noussutta Srirachaa löytyy, kuoppaisesta historiastaan huolimatta, nykyään lähes jokaisessa jääkaapissa ja ravintolassa. Californian Irwindalessa sijaitsevan massiivisen tehtaan sisälle päässyt Refinery 29 -kuvausryhmä esittelee kaikki vaiheet soosin valmistukseen.
Sriracha valmistetaan punaisesta jalopeno-chilihybridistä, jota liikkuu Srirachan reilun 60000 neliön kokoisen tehtään läpi vuodessa 50 miljoonaa kiloa. Ensin chilit kasvatetaan, sitten ne sekoitetaan mm. Viinietikkaan, suolaan ja myöhemmin sokeriin ja valkosipuliin valmiin kastikkeen valmistamiseksi joka sitten pumpataan kukonkuvalla varustettuihin pulloihin joihin lyödään päälle klassinen vihreä korkki. Muovipullot tehdään samalla tehtaalla.
Kastike loi myös hieman vastakkainasettelua kun Etelä-Californialaiset alkoivat valittaa tehtaan tuottamista hajuista chilien jauhamisen yhteydessä. Taistelu saatiin kuitenkin päätökseen jo keväällä 2014 kun Srirachan keksijä ja Huy Fong Foodsin perustaja David Tran lupasi laskea hajupäästöjä ja tehdä muutoksia vastaavien ongelmien vähentämiseksi tulevaisuudessa.
Lue alkuperäinen artikkeli.